Actief

Wandelen

Stippel simpel je wandeltocht uit, maak een wandeling met een ezel of trek er op uit zonder doel; wandelen in Zeeland leidt je langs ultieme plekjes.

Het Zeeuwse wandelnetwerk verbindt diverse wandelroutes. Waar de verschillende paden elkaar kruisen, staat een knooppuntnummer. Aan de hand van die knooppunten kun je zelf een route uitstippelen. De afstand van je route bepaal je zelf. Een kort ommetje of een meerdaagse tocht, het kan allemaal.

Het uitgebreide wandelnetwerk neemt je mee langs de uitgestrekte kust, over het Zeeuwse boerenland, dorpspleinen, ingezaaide akkerranden, oude haventjes en binnenweggetjes waar de tijd stil lijkt te staan.

Lees hier alles over wandelen in Zeeland

Fietsen

Fietsvakantie? Dagje fietsen? Ervaar zelf alle hoogtepunten van fietsprovincie Zeeland. De keurig bewegwijzerde fietsroutes leiden je simpel en doeltreffend langs een verscheidenheid aan landschappen, Zeeuwse cultuur, indrukwekkende historie in deze waterrijke provincie.

In de zomermaanden doorkruisen diverse pontjes de provincie. Hier kun je aanmonsteren voor een makkelijke en vooral leuke overtocht!

Lees hier alles over fietsen in Zeeland

(Onder) Watersporten

Of mensen nu kiezen voor het bedwingen van de ruige Noordzee met een windsurfplank, genieten van de kabbelende binnenwateren met een zeilboot of rondzweven in de wondere wereld onder het wateroppervlak, het Deltagebied biedt genoeg waterpret voor iedereen.

De Zeeuwse delta is een echt duikparadijs. Er is veel meer te zien dan de meeste mensen denken. In de Delta wemelt het van de vissen, wateranemonen, sponzen en weekdieren.

Zeeland telt verschillende duiklocaties. Vooral het Grevelingenmeer, de Oosterschelde en het Veerse Meer zijn populaire duikgebieden.

Lees alles over (onder) watersporten in Zeeland

Vissen

Zowel het Veerse Meer als de Oosterschelde vormen prima stekjes voor de visliefhebber. In het Veerse Meer worden jaarlijks 30.000 beek- en regenboogforellen uitgezet. (U mag er maximaal 4 vangen).

Daarnaast wordt er ook regelmatig paling gevangen. U dient in het bezit te zijn van een sportvisakte en visvergunning, verkrijgbaar op het postkantoor.

In de Oosterschelde en de Noordzee kunt u naar hartelust vissen op platvis, wijting, kabeljauw, paling, makreel en geep. Hiervoor is geen akte of visvergunning nodig.

Neeltje Jans

Het voormalig werkeiland in de stormvloedkering van de Oosterschelde is zowel binnen als buiten Nederland bekend. Het is inmiddels uitgegroeid tot een dagattractie die jaarlijks vele bezoekers trekt.

U kunt onder deskundige begeleiding een overgebleven peiler beklimmen via diverse klimroutes, of via het grootste aquarium van Zeeland, het ongekende onderwaterrijkdom van de Oosterschelde ontdekken.

Sinds 2000 zijn er 4 gewone zeehonden te zien in het park. Het hele jaar door worden hiermee shows gegeven. Sinds 2012 zijn er ook 3 zeeleeuwen.

De Waterspeelplaats, voltooid in 1996, is één van de attracties met het hoogste waarderingscijfer. De speelplaats bestaat uit een ronde kuil met een doorsnee van veertig meter, omringd door een dijkje. Op die dijk stroomt het water, opgepompt uit zee, in een goot. Via watervalletjes en riviertjes kunnen kinderen de stroming en de loop van het water veranderen.

Vrijwel direct bij de entree van het park, naast Deltaplaza en het zeehondenbassin staat sinds 2003 de 60 meter lange waterglijbaan. In tweepersoonsbootjes roetsjen de gasten van Deltapark Neeltje Jans zo’n 12 meter naar beneden.

Ook rondvaarten zijn mogelijk: deze rondvaarten duren een uur en zijn uitsluitend toegankelijk voor bezoekers van Deltapark Neeltje Jans. Tijdens de vaarten worden regelmatig zeezoogdieren gezien zoals zeehonden en bruinvissen.

De ontelbare programma’s op Neeltje Jans zijn geschikt voor mensen van 5 tot 70 jaar.

Neeltje Jans is dagelijks geopend van 1 april t/m 31 oktober van 10.00 tot 17.00 u

Zeilen met Fiesta Vela

Fiesta Vela sinds 2016 op het Veerse Meer

Zeeland, één van de mooiste provincies van Nederland. Zijn landelijke pracht, pittoreske landschappen, dooraderd met superveilige wandel- en fietsroutes, de vele attracties en bezienswaardigheden voor jong én oud, maken van deze regio
de plaats bij uitstek om te relaxen en/of actief te beleven.

Middenin al die pracht schittert het rustige water van het Veerse Meer, bezaaid met vele eilandjes,
elk met hun unieke eigenschappen en de oneindige lokale watersportmogelijkheden.

Alle ingrediënten aanwezig om een volkomen geslaagde daguitstap of weekendje met het gezin, vrienden of collega’s door te brengen.

www.fiestavela.be

Het Kunstspoor is een kunstroute die wordt uitgezet om het publiek de weg te wijzen naar de kunst van de op Noord-Beveland wonende en/of werkende kunstenaars en de op het eiland gevestigde Galeries. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Kunstspoor Noord-Beveland.

Kunstspoor vindt altijd plaats op de laatste 2 weekends van augustus.

Op deze site vindt u wat er op de verschillende locaties te zien is. Het Kunstspoor kunt u starten bij elk van deze locaties. U kunt de route dus zelf bepalen. De nummers verwijzen naar locaties, maar geven geen volgorde aan. Bij iedere locatie treft u een duidelijk zichtbare gele vlag. Onderweg wordt bij afslagen de richting aangegeven middels wegwijzerborden.

https://www.kunstspoor.nl/